Предимства на мебелите и обзавеждането от масивно дърво

10 ноември 2017
Предимства на мебелите и обзавеждането от масивно дърво

От хилядолетия мебелите и обзавеждането се изработват от дърво. С индустриалната революция започват да се появяват мебели изработени от материали като стомана, стъкло, пластмаси и дървесни плочи. Тези нови материали може и да внесоха известна революция в мебелният бранш, но без съмнение масивното дърво си остава крал в царството на мебелите и обзавеждането. Не само, че при правилна грижа дървото е почти вечно, но то е и над всяка мода. Дали това е кресло в кабинета, стол и маса в дневната, шкафове в кухнята мебелите от масив комбинират неподвластна на модата красота и практичност.

Сила и издържливост
Обзавеждането и мебелите от масивно дърво са изключително устойчиви и изискват малко грижи и поддръжка. Дървото е дълготраен естествен материал, който може да понесе постоянни изпитания като разливания из кухнята, драскотини и др. Масивните мебели могат да оцелеят векове предавайки се от поколение на поколение. Разбира се за да устои на екстремни външни условия дървото трябва да премине специална подготовка.

Лекота на поддръжка
Дървото почти не изисква поддръжка. От време на време трябва да се почиства с препарат за почистване на дърво. Това което е важно е да не се позволява да се задържа вода по дървените мебели за дълъг период от време. Ако предмета не е лакиран а само е омаслен, то на 5 -6 месеца трябва да се освежава с намазване с масло отново.

Акцент в декора
Добавете дървена мебел, в която и да е стая и усещането и вида и напълно ще се промени. Масивната дървесина предлага елегантност, чар и изтънченост на всяка стая.

Стойност
Въпреки че може би ще платите малко повече за мебел от масив сравнение с другите традиционни материали, дървените мебели запазват стойността си във времето. Всеки предмет е уникален поради уникалният дървен фладер (шарките на дървото).  Влезте в който и да е магазин за мебели втора употреба и надали ще намерите мебели от друг материал освен от дърво. Това е едно доказателство за дълготрайна стойност.

Освежаване и промяна
една от прекрасните страни на мебелите и обзавеждането от масивно дърво е че то може да бъде не просто освежавано, но и да бъде променяно като цветове и финиш. С малко изшкурване, байцване и лакиране можете да получите напълно нова визия.

Надяваме сме, че сме Ви били полезни изтъквайки ползите на мебелите от масивна дървесина и ще сме Ви помогнали да формирате своя избор на обзавеждане.

Отминало ли е времето на стола, който се предава от поколения в едно семейство? Столът, на който първо е стоял дядо, после баща Ви или майка Ви? Стол, за който не веднъж сте слушали историята, как е правен от големият дъб, който е паднал след бурята… в чиито „вени” и сега текат спомените: времето, което е отнело обработката на масива.

прочети още

За нас всяко дървесина е красива и трудно можем да кажем че има недостатъци. Но в зависимост от вида мебел, функциите, които ще изпълнява и мястото на което ще стои всяко дърво предлага различни предимства.

прочети още